2022-03-25 12:19:10• hírek • Bede Emőke

Benzinkutakat bírságolt a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség

Egymást érik a hatósági ellenőrzések a Szatmár megyei benzinkutaknál. Nemrégiben arról számoltunk be, hogy a területi munkaügyi felügyelőség (ITM) több mint húsz töltőállomásnál tartott vizsgálatot, pénteken pedig a környezetvédelmi őrség is közzétette az elmúlt két hét mérlegét.

Mint közleményükben írják, március 11-től kezdődően a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Őrség tematikus ellenőrző akciót folytatott, melynek célkeresztjében ez alkalommal a benzinkutak álltak. Az őrség munkatársai arra voltak kíváncsiak, betartják-e maradéktalanul az általános és specifikus környezetvédelmi előírásokat (pl. a veszélyes hulladékok kezelésére és a vízelvezető csatornák karbantartására vonatkozó szabályokat, stb.) a töltőállomások.


A két hét leforgása alatt 43 kutat ellenőriztek, és egy-két kivétellel általában csak kisebb szabálytalanságokra bukkantak (a kivételt jelentő esetekben a környezetvédelmi engedély hiányára derült fény). A tapasztaltak miatt 16 figyelmeztetést és 9 pénzbírságot szabtak ki összesen 155 ezer lej értékben, illetve mindegy egységet felszólítottak a felfedezett hibák helyreállítására.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: